Tuesday 30 August 2011

Dagje Amsterdam

R. had nieuwe balletschoentjes nodig voor het nieuwe dansseizoen, dus grepen we de gelegenheid aan om samen een dagje Amsterdam te doen. Ik had gelezen dat Mart Visser deze maand de Kerkmeester van de Nieuwe Kerk is en daar een tentoonstelling heeft opgezet, dat willen we natuurlijk heel graag zien.
Het thema van de tentoonstelling was: "Een ode aan de Nederlandse Haute Couture" en alle stukken waren bruidsjaponnen, omdat Mart Visser dat het beste vond passen in de kerk. Hier een creatie van Jan Taminiau. R. heeft bijna alle jurken gefotografeerd met haar eigen camera.
Frank Govers
Frans Molenaar (Dit pak vond R. het leukst!)
Mart Visser
Mart Visser
De bruidsjurk van de laatste collectie van Edgar Vos. De jurk bestaat uit kleine zakjes van organza waar pailletten in zitten.
Max Heijmans
Claes Iversen. Pas nog gedragen door Renate Verbaan.
En dan verder wandelen naar de Herengracht voor het Tassenmuseum Hendrikje, waar we een super leuke speurtocht doen langs allerlei geweldige tassen. In de vaste collectie was het bijna onmogelijk te fotograferen voor R., maar bij de tijdelijke tentoonstelling: "Hoezo tuttig?" over handwerken en tassen heeft ze toch nog een paar plaatjes kunnen schieten.
Viltwerk
Een geborduurd beursje.
Tja.... G.

1 comment:

Millie en Miles said...

Super leuk !!! Vind het tassen museum ook top !!